Onze werkwijze in 6 stappen

WANNEER KUNNEN WIJ IETS VOOR JE BETEKENEN?

Is jouw team wel een team? Draait jouw team vierkant? Merk je dat er geen vertrouwen is? Durven mensen zich niet uitspreken? Is er weerstand tegen verandering? Zit er ruis op de communicatie? Is er nog communicatie? Zit er een zwart schaap in je team? Ben je als leidinggevende ook bereid jouw duit in het zakje te doen? Dan kan een gesprek met een kop koffie alvast geen kwaad!

 

 

WAT KAN JE VERWACHTEN?

Goeie teams voelen zich veilig. Hebben vertrouwen in elkaar. Er wordt echt geluisterd. Gebruiken verbindende communicatie. Durven zichzelf zijn. Mensen voelen dat ze er toe doen. Dat hetgeen ze zeggen een verschil maakt. Teams staan sterker in hun kracht en nemen verantwoordelijkheid voor de doelen die ze samen afspreken. The future looks bright!!

1

Help!

Je voelt aan dat jouw team wel wat hulp kan gebruiken. Je bent bereid om samen die stap te zetten. Je wil de glimlach terug in je team brengen? Contacteer ons.

2

Let’s meet!

Klikt het tussen ons? Hier vragen we de oren van je hoofd! We leggen uit hoe we werken en luisteren of dit klopt met jouw verwachtingen. 

3

We doen een voorstel.

Laat het even bezinken en bij vragen: bel gerust! Gaan we samen in zee? 

4

Team-intake

Wanneer we er samen voor gaan dan is er een team-intake waarop we een moment inbouwen waarin er gevraagd wordt naar ieders bereidheid om met het team aan de slag te gaan. Vertrouwen is hier de sleutel! We gaan voor een unanieme ‘GO’.

5

Uitrollen

De verdere uitwerking van het traject gebeurt in functie van de behoeftes van het team en wordt bijgestuurd na elke sessie:

  • Teamdiscussies
  • Verbindend communiceren
  • Bewust worden van onderliggende patronen
  • Belemmerende en drijvende krachten
  • Taken en rollen
6

Evaluatie & borging

Na afloop evalueren we persoonlijk met de opdrachtgever en het team wat het coaching traject heeft opgeleverd en hoe het geleerde door het team in praktijk gebracht kan worden.